SMAKoHOJ - den smakrika cykelrundan

Pris från 875 SEK

per person

Klockrent för dig som gillar cykling, mat och mingel. Du får massor bra cyklingstips av vår rutinerade cykelguide. Vi gör stopp hos lokalproducerande halländska matföretag och har kul. Ca 30 km, 6-7 timmar med stopp.

Du kommer få grundläggande tips om träningsfysiologi, hur man klär sig energirätt när man cyklar, cykelteknik, cykeltecken och hur man äter och dricker på ett bra sätt under cykelrundan. Vad man skall tänka på när man ger sig ut på en helgtur eller kanske en semestervecka på cykel. Men framför allt ska vi lära oss mingla på cykeln genom s.k. klungkörning. Vi skall ha roligt med mycket skratt och Aha-upplevelser!

Vi startar i Slöinge på Solhaga Bageri. Stenugnsbakat och möjlighet att köpa "riktigt" mjöl. Sedan tar vi oss ut längs vackra småvägar, hälsar på hönorna i en bondgård och köper kanske några frukostägg med gulor som är gula. Vi tar oss ner till havet längs en fantastisk utförslöpa. Besöker en visionär grönsaks- och kryddodling och får lära oss att tänka nytt om det gröna. Vi tittar in i en välfylld gårdsbutik med ekologisk kött och chark där vi kan handla söndagssteken. Tillbaka i Slöinge möts vi av härliga kaffedofter från ett mikrorosteri som rostar bönorna för hand. En ren njutning att få inmundiga detta specialkaffe. Efter kaffet möter 250 äppelträd upp med 25 olika äppelsorter med förädlad dryck och andra äppelgodsaker. Nu har du fått inspiration,råvaror och en kroppastolle som mår gott av dagens uteliv. Vi skickar med inspiration om hur allt det gottiga kan tillagas och önskar en smaklig spis!

Turen är på ca 32 km och beräknas ta allt som allt ca 6-7 timmar med alla stopp. Väder och vind påverkar naturligtvis tidsåtgången.


Cykelguidning med cykel-vett och etikett, medtag egen cykel, besök och möjlighet att handla hos lokala matproducenter samt ett kompendium med recept och tips.

Mer detaljer på www.gaddohoj.se

Viktigt att ange mailadress vid bokning då ytterligare bekräftelse om samlingsplats samt checklista på klädsel och annan utrustning kommer mailas ut.


Kundservice

Marknad Varberg AB
0340-86800
turist@varberg.se

Bokningsvillkor
Avboka bokning

Nordic Travel, Hallands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.


Boka med oss

  • • Inga avgifter
  • • Säker betalning